Hop til indhold

Du finder Børne- og Undervisningsministeriets stand på nr. 276 og eTwinning på nabostanden 274. I år sætter Børne- og Undervisningsministeriet fokus på digitalisering. 

Du kan bl.a. tale med ministeriets medarbejdere om: 

Digitaliseringsdage

Digitaliseringsdage er Børne- og Undervisningsministeriets nye konference, som tager over for konferencen på Danmarks Læringsfestival. Konferencen sætter fokus på, hvordan vi styrker børn, unge og voksnes læring gennem it, data og digitalisering. Digitaliseringsdage løber af stablen den 9. og 10. november 2022. 

Cybermissionen

Cybermissionen er en kreativ elev-konkurrence, som styrker elevers kompetencer inden for it-sikkerhed og databeskyttelse. Cybermissionen henvender sig til elever i 4.-10. klasse og på alle ungdomsuddannelser. Sæt kryds i din årsplan – du kan arbejde med Cybermissionen fra den 1. oktober til den 1. december 2022.

Folkeskolens Nationale Færdighedstest

I efteråret 2021 indgik folkeskoleforligskredsen en ny aftale om fremtidens evaluerings- og bedømmelsessystem, som betyder, at Folkeskolens Nationale Færdighedstest erstatter De Nationale Test fra og med skoleåret 2026/27. Testene vil være lineære, så alle elever får de samme opgaver. Kom forbi og hør mere om aftalen og de ændringer, der indføres.  

Obligatoriske lineære test i læsning og matematik i overgangsperiode

Fra november 2022 og frem mod skoleåret 2026/27, hvor Folkeskolens Nationale Færdighedstest er klar, vil det være obligatorisk at anvende en lineær udgave af de nuværende nationale test i læsning og matematik. Bliv godt forberedt og giv input til den nye it-løsning ved at kigge forbi standen.

eVejledning - vejledning om valg af uddannelse og karriere

Få inspiration til, hvordan vejledning og viden om jobmuligheder kan indgå i undervisningen i grundskolen. Book en vejleder, cases og digitale oplæg kan inspirere og udfordre de unges uddannelsesvalg.

Emu  – Læringsportalen 

Besøg Børne- og Undervisningsministeriets læringsportal emu.dk og se eksempler på det nyeste indhold inden for grundskole- og dagtilbudsområdet. 
Du kan også høre om, hvordan du melder dig til et emu-nyhedsbrev målrettet netop dit område.

Unilogin

Unilogin er dagtilbuds- og undervisningssektorens webbaserede digitale id for børn, forældre, og medarbejdere. Unilogin giver adgang til nationale tjenester og en lang række pædagogiske services, fx online læremidler.

Sprogvurdering

I første halvdel af 2022 kommer der nye muligheder i sprogvurdering.dk. Det handler både om login-løsninger, visninger af sprogvurderingsdata på flere niveauer og ny funktionalitet til afvikling af klassetest i børnehaveklassen mm. Hør mere om planerne, og hvad der betyder for dig som bruger af Sprogvurdering.dk.

eTwinning

Involvér dine elever internationalt med eTwinning – Europas største netværk for digitalt skolesamarbejde. Mere end 1 million lærere, pædagoger og ledere fra 43 lande er registrerede brugere – og foreløbigt 10.000 danske. Mød lærere fra 10 lande på stand 274. Er du heldig, finder du dit næste forløb til din klasse eller vinder en workshop til din skole.

Kig forbi med alle spørgsmål 

Har du spørgsmål, som ikke drejer sig om nogle af overstående emner, er du naturligvis velkommen til at komme forbi og stille dem alligevel. Alle standværterne vil gøre, hvad de kan, for at hjælpe dig og tager gerne ubesvarede spørgsmål med videre til de rette ressourcepersoner i ministeriet. 

Vi glæder os til at se dig. 

Tilmeld dig og læs mere om Lærfest’22 her